De Dode Zee

Mineral Care


Omvangrijk wetenschappelijk onderzoek en een diepe passie voor de kostbare en waardevolle eigenschappen van de Dode Zee, hebben het mogelijk gemaakt een effectieve en bijzondere synergie te creëren tussen twee verschillende werelden. Het revitaliserend effect van Dode Zee mineralen en de kalmerende eigenschappen van natuurlijke plantextracten hebben geleid tot de ontwikkeling van bijzondere effectieve huidverzorgingslijnen, voor alle huidtypen.

De Dode Zee


De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het bevindt zich tussen de Jordaanvallei in het noorden, de bergen van Moab in het oosten, de Arava-vallei in het zuiden, en de bergen van Judea in het westen. De oppervlakte is 1020 km². In 2005 lag de waterspiegel van de Dode Zee 417,5 meter onder zeeniveau waarmee het de laagst gelegen plek op het aardoppervlak is. Deze waterspiegel blijft dalen. De Dode zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël.


De Dode Zee is een onderdeel van een 'lekkende' transformbreuklijn die loopt van Turkije tot en met het Nauw van Tiran, en daar aansluit op de openende breuklijn van de Rode Zee. De Arava-vallei en Jordaanvallei maken deel uit van deze 'Dode Zee'-transformbreuklijn.


Het meer kreeg waarschijnlijk de naam Dode Zee omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen.


De Dode Zee- een wonderbaarlijk depot van mineralen


Verbazingwekkend hoe een plaats genaamd de Dode Zee zoveel vitaliteit kan uitstralen. De mineraalrijke dode zee modder en haar kostbare therapeutische eigenschappen, maken de Dode Zee tot de grootste natuurlijke spa op aarde. Het dode zee water bevat maar liefst 32% mineralen, dit is de hoogste concentratie aan mineralen op aarde.


Natuurlijke mineralen zoals: magnesium, calcium, potassium(kalium), strontium, boron en ijzer stimuleren de celregeneratie en zijn essentieel voor een jonge en gezonde huid.


Image

Het dode zee water bevat maar liefst 32% mineralen,
dit is de hoogste concentratie
aan mineralen op aarde!